Scoutad av

Le management

Du har blivit kontaktad av en av våra scouter för att du har ett vackert och unikt utseende vilket ger dig en spännande potential till en modellkarriär.
På denna sida kan du läsa mer om vad det betyder att ha blivit scoutad av Le Management och hur det fungerar att arbeta med oss.

Du har blivit kontaktad av en av våra scouter för att du har ett vackert och unikt utseende vilket ger dig en spännande potential till en modellkarriär. På denna sida kan du läsa mer om vad det betyder att ha blivit scoutad av Le Management och hur det fungerar att arbeta med oss.

Vad händer nu?

Troligtvis har vi fått ditt eller dina föräldrars telefonnummer. På det numret får du ett meddelande från oss där vi antingen ber dig skicka några bilder på dig själv eller bjuder in dig (och dina föräldrar) till ett förutsättningslöst möte på vårt kontor. Om det är så att du inte hört något från oss inom en vecka, vänligen kontakta oss, det kan vara så att vi har fått fel nummer och lönlöst försöker få tag på dig.

I de fall där vi ber dig skicka bilder till oss, kommer du få en beskrivning av vad för sorts bilder vi önskar se och vart du ska skicka dem. Du kan enkelt använda din mobilkamera när du tar dessa bilder och med en neutral bakgrund i hemmamiljö, det är inga professionella bilder som förväntas av dig. Efter att du har skickat in dina bilder till oss, bjuder vi antingen in dig (och dina föräldrar) till ett avslappnat möte, eller så meddelar vi dig att vi inte kan göra något för dig. I dessa fall, så har vårt team av bokare och agenter bedömt att vi inte har någon kundförfrågan som matchar dig.

När vi bjuder in dig till ett möte så är det helt avslappnat och förutsättningslöst, vi eftersträvar att göra det till en positiv upplevelse för dig. På mötet kommer vi troligen vilja ta några bilder samt ta dina mått så att vi kan granska om vi har några nuvarande jobb som passar just dig.

Efterfrågan från våra kunder och generellt i vår industri kan variera stort. Det ändrar alltså inte faktumet att vi visat dig intresse och tycker du är vacker precis som du är, oavsett om vi erbjuder dig ett jobb eller inte, vilket vi önskar ses som en stor komplimang.

Vem är Le Management?

Som modell hos Le Management, ses du för den du är! Vi vill därför lära känna dig så pass bra att vi kan vägleda och stötta dig som modell på bästa möjliga sätt och garantera att du känner dig trygg hos oss. Du kommer att få en agent som blir din närmsta kontakt och på så vis bygger vi en tillitsfull och nära relation där vi tillsammans lyfter dig och din modellkarriär till den högsta möjliga nivå!

Det som är allra viktigast inom vårt arbete är den tid och omsorg vi har för våra modeller. Genom att under åren anordna olika event försäkrar vi att en känsla av gemenskap skapas. Dessa event har fokus på att stärka våra modellers förståelse för industrin, kroppsmedvetenhet samt skapa band som bidrar till gemenskapen.

Då vi har kontor i Århus, Köpenhamn, Hamburg, Stockholm och Oslo, är Le Management ett av världens ledande modellagenturer. Då vi är en agentur i den större skalan har vi chansen att bedriva allas individuella ambitioner inom industrin och tillsammans skapa de mest optimala förhållanden för en hälsosam och långvarig karriär för alla våra modeller. Vårt team av bokare arbetar för att skapa starka kundkontakter och spännande jobb och vårt team av agenter engagerar sig i att bygga förtroendefulla nära relationer med modellerna och ser över en strategisk helhetsbild av deras karriärer.

Förväntningar och möjligheter

Att jobba som modell skiljer sig från person till person och det finns inte bara ett tillvägagångsätt utan vi arbetar ständigt med att lyfta våra modeller till deras fulla potential. Den optimala vägen varierar från modell till modell och faktorer som studier, arbete och stöd hemifrån påverkar hur det kan fungera. En del av våra modeller jobbar deltid vid sidan om deras studier medan andra reser världen runt och jobbar på heltid. Därför pratar vi alltid med modellerna och deras familjer om deras förutsättningar och förväntningar där vi alltid gör vårt bästa för att vara uppriktiga gällande vilka möjligheter vi ser för våra modeller.

Utöver den starka kundbas vi har i Danmark, Tyskland, Sverige och Norge, ger vår räckvidd och vårt nätverk i den globala marknaden oss möjligheten att arbeta med ännu fler internationella kunder och fotografer.

Arbetsförhållanden

När vi skickar ut modeller på jobb så prioriterar vi alltid att både psykisk och fysisk hälsa omhändertas, därför är det av grundläggande vikt att goda arbetsförhållande uppehålls. Vi är därför stolta medgrundare till ”The Danish Fashion Ethical Charter” som lovar trygga och säkra arbetsförhållanden för alla modeller. Dessutom är vi ytterst medvetna om att vi arbetar med unga unika individer och vi är måna om att lägga en stor del av vår uppmärksamhet som agentur på att stötta och vägleda dem för att utveckla självförtroende och egenskaper som kan nyttjas resten av deras liv.

Läs mer om den etiska strukturen här.